Pinsereiden vuoden 2021 erikoisnäyttelyn tuomariesittely

TEIJA URPELAINEN


Kiitos kutsusta arvostella pinserit erikoisnäyttelyssänne kesäkuussa 2021.
Olen valmistunut tanskandoggituomariksi vuonna 1994 ja seuraavat arvosteluoikeudet sainkin pinsereille ja kääpiöpinsereille. Olen siitä lähtien seurannut pinsereitä hyvinkin aktiivisesti ja arvostellut niitä Suomessa ja Ruotsissa.

Perheeseemme tuli ensimmäinen näyttelykoira 1978, sininen tanskandoggi. Kasvatan koiria kennelnimellä Necku sisareni Jaana Urpelainen-Reunan kanssa. Ensimmäinen pentueemme, kerrynterriereitä, syntyi vuonna 1983. Siitä lähtien olemme omistaneet tai kasvattaneet satakunta valiota, suurin osa italianvinttikoiria.

Tällä hetkellä kasvatamme italianvinttikoiria, lancashirenkarjakoiria ja pesukarhukoiria. Vuosien varrella olemme kasvattaneet tanskandoggeja, tiibetinspanieleita, kerrynterriereitä, isovillakoiria, espanjanvesikoiria, bretoneita ja kiinanharjakoiria.

Minulla on arvosteluoikeudet koko FCI ryhmään 10, suurimpaan osaan ryhmästä 6 ja useisiin rotuihin ryhmistä 1, 2 ja 5.

Pinsereitä arvostellessani etsin riittävän vahvaa, tyylikästä ja ryhdikästä peruskoiraa, joka säilyttää rodulle tyypillisen ylälinjan myös sujuvassa liikkeessä.

Toivottavasti alkukesän tautitilanne sallii näyttelyiden järjestämisen. Odotan innolla näkeväni mahdollisimman monta rodun edustajaa ja omistajaa Janakkalassa!

Tied/info klo 17- 19:     Marika Lahti     puh: 040 7547 989     Sähköposti : pinserit.ml@gmail.com.